Biztonságos áramellátás a fesztiválokon

Felvonulási szekrény

Talán ismerősek a fesztiválok, legyen az egy borfesztivál, bogrács fesztivál, vagy épp egy zenei fesztivál, az tudhatja, hogy az oda kivonuló árusoknak, kiállítóknak, szolgáltatóknak megfelelő áramellátásra van szükségük.
Mivel a fesztiválok üres területen szoktak lenni leginkább, nem minden helyen van kiépítve megfelelő elektromos elosztó hálózat, illetve bármilyen más közmű.
Épp emiatt az ott levő szervezőknek vagy épp a szolgáltatóknak kell megoldani, hogy biztonságosan tudjon mindenki csatlakozni az elektromos hálózathoz.
Ilyenkor a legjobb, és legbiztonságosabb megoldás a felvonulási szekrény, mert egy ilyen szerelvénnyel biztonságosan szét lehet osztani az áramot. Az ilyen dobozon van egy áram bemenet, ami egy ipari csatlakozó dugalj, és több kimenet. Minden elektromos csatlakozóhoz tartozik általában kismegszakító is, hogy egy esetleges zárlat esetén ne maradjon mindenki áram nélkül.
A legtöbb esetben életvédelmi FI relével is el szokták látni ezeket a szekrényeket. Legtöbbjük fröccsenő víz ellen védett, így ha elered az eső, akkor sem kell aggódni az érintésvédelem és az áramellátás miatt.

Megosztás