Hőszigetelésből a maximumot!

Hőszigetelés

Egy családi ház építése igen nagy költség, és komoly feladat.
Eleve a tervezés is már ilyen, amikor próbálja a tervező megbecsülni a várható költésgeket, de a gondos tervezés ellenére is merülnek fel váratlan kiadások szinte minden esetben.
Ezek a plusz kiadások okozhatják azt, hogy az építkezés végén spórolásra kényszerülünk. Ilyenkor veszünk olcsóbb járólapot, silányabb ablakokat, vagy épp kevesebb hőszigetelést.
Pedig épp ezzel követhetjük el a legnagyobb hibát, ha a hőszigetelés vastagságán spórolunk akár minőségileg, akár mennyiségileg!
Ugyanis ezt később már igen költésges megvastagítani, változtatni rajta. Mondhatni lehetetlen, vagy hatalmas költséggel jár.
Viszont egy jó hőszigetelés előnyeit a ház teljes élettartama alatt élvezhetjük, sőt, ezzel pénzt is spórolunk magunknak, hiszen alacsonyabb lesz télen a fűtés költségünk, nyáron pedig nem kell tartanunk annyira a ház túlmelegedésétől, így akár még a légkondit is elfelejthetjük nem túl meleg napokon.
A hőszigetelés kivitelezés minőségére is érdemes nagy figyelmet fordítani, hogy ne legyen hiányos, vagy hibás, és ne alakulhassanak ki hőhidak, mert ennek hatására kezdődhet meg a házban a páralecsapódás, illetve a penészesedés a sarkokban. Szóval ha valamin nem szabad spórolni, az a hőszigetelés, és annak a mennyisége!

Megosztás