Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

 

Informáltan imádkozni,                  
                          imádságban cselekedni! 

 

Szeretettel köszöntünk  a Világimanap oldalán!

 

Mi az a Világimanap?

A Világimanap egy olyan egyszeri alkalom az évben, amikor egy egész estét szentelünk valamely ország alapos megismerésének. A Világimanapot a világ minden táján, minden évben ugyanakkor, egyszerre, egy időben rendezik meg a kisebb-nagyobb közösségek - március első péntekén. (Az aktuális Világimanap részletes bemutatásáért kattints ide.)

 

Mi is történik pontosan ezen az estén?

Kisfilmeken és beszámolókon keresztül messzi tájakra barangolunk, közelebbről megismerkedünk a világ másik felén élő emberek életével, hétköznapi örömeivel és nehézségeikkel. A megismerést közös énektanulással egybekötött imádság, valamint közös beszélgetés követi. A szeretetvendégségre elkészítjük és megkóstoljuk az adott ország nemzeti ételeit. A gyerekekkel – és örökifjú felnőttekkel – kreatív kézműves foglalkozásokon keresztül tesszük még kézzel foghatóbbá, élményszerűbbé és átélhetővé az este erkölcsi mondanivalóját.

 

Hol kerül megrendezésre?

Országszerte, több száz településen, a legváltozatosabb helyszíneken. A Világimanapnak otthont adhat egy művelődési ház, iskola, idősek otthona, templom, gyülekezeti terem, de tökéletes alkalom lehet egy baráti összejövetel, vagy iskolai foglalkozás – hittan, történelem, földrajz óra – keretében a világimanapi program egy-egy eleméhez nyúlni.

 

Hogyan vehetek részt a Világimanapon?

A Világimanapot, mint felekezetközi alkalmat, a helyi keresztyén közösségek szervezik március első péntekére! Bárki csatlakozhat a programokban gazdag, színes és tartalmas estéhez, akár szervező házigazdaként, akár érdeklődő látogatóként! Kicsiket és nagyokat, nőket és férfiakat egyaránt szívesen látnak és várnak ezen a kora tavaszi péntek délutánon! (Kedvcsinálóért kattints ide.)

 

Mi ennek az oldalnak a célja?

A weboldalon elérhető tartalmakkal a helyi alkalmak megszervezéséhez kívánunk segítséget nyújtani, valamint a látogatók számára információt adni az aktuális Világimanap programjáról. Ehhez támpontot adnak a tematikailag elkülönített információs „dobozok”.

Hírek rovatunkban pedig további, naprakész információkat osztunk meg a Világimanaphoz kapcsolódóan!

 

 

Találkozzunk március első péntekén!

 

"Jöjjetek, mert már minden készen van!" címmel hívogatnak Bennünket a szlovén asszonyok, Isten asztalához, ahol még van hely - számunkra is.

Most mi is szeretettel hívjuk a kedves érdeklődőket a március első péntekén - azaz 2019. március 1-én - tartandó Világimanapi alkalomra Felkészítő Konferenciánkra.

Az Előkészítő időpontja: 2019. február 2., szombat, 10.00-15.00

Az Előkészítő helyszíne: 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 3. (MEÖT Székház)

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, amelynek menete az alábbi:

  1. Töltse ki az alábbi adatokat
  2. Kattintson a 'Regisztráció' gombra
  3. Sikeres regisztráció esetén a megadott e-mail címére egy megerősítő linket küldünk! Kérjük, hogy a kapott linkre kattintva véglegesítse regisztrációját! Amennyiben nem erősíti meg regisztrációját, úgy azt nem tudjuk érvényesnek tekinteni!

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy minden egyes résztvevőt külön be kell regisztrálni a fent leírt módon. Egy e-mail címmel több ember regisztrációja is beküldhető, de csak egyesével!

Esemény kezdete: szombat, February 02, 2019 10:00

Regisztrálás az eseményre

Regisztrációs időszak kezdete: Szo. 1 dec., 2018
Regisztrációs időszak vége: Sze. 30 jan., 2019
The registration period has ended

Események