Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
 
A 2019-es Világimanapi előkészítőre itt tud regisztrálni!

 

Informáltan imádkozni,                  
                          imádságban cselekedni! 

 

Szeretettel köszöntünk  a Világimanap oldalán!

 

Mi az a Világimanap?

A Világimanap egy olyan egyszeri alkalom az évben, amikor egy egész estét szentelünk valamely ország alapos megismerésének. A Világimanapot a világ minden táján, minden évben ugyanakkor, egyszerre, egy időben rendezik meg a kisebb-nagyobb közösségek - március első péntekén. (Az aktuális Világimanap részletes bemutatásáért kattints ide.)

 

Mi is történik pontosan ezen az estén?

Kisfilmeken és beszámolókon keresztül messzi tájakra barangolunk, közelebbről megismerkedünk a világ másik felén élő emberek életével, hétköznapi örömeivel és nehézségeikkel. A megismerést közös énektanulással egybekötött imádság, valamint közös beszélgetés követi. A szeretetvendégségre elkészítjük és megkóstoljuk az adott ország nemzeti ételeit. A gyerekekkel – és örökifjú felnőttekkel – kreatív kézműves foglalkozásokon keresztül tesszük még kézzel foghatóbbá, élményszerűbbé és átélhetővé az este erkölcsi mondanivalóját.

 

Hol kerül megrendezésre?

Országszerte, több száz településen, a legváltozatosabb helyszíneken. A Világimanapnak otthont adhat egy művelődési ház, iskola, idősek otthona, templom, gyülekezeti terem, de tökéletes alkalom lehet egy baráti összejövetel, vagy iskolai foglalkozás – hittan, történelem, földrajz óra – keretében a világimanapi program egy-egy eleméhez nyúlni.

 

Hogyan vehetek részt a Világimanapon?

A Világimanapot, mint felekezetközi alkalmat, a helyi keresztyén közösségek szervezik március első péntekére! Bárki csatlakozhat a programokban gazdag, színes és tartalmas estéhez, akár szervező házigazdaként, akár érdeklődő látogatóként! Kicsiket és nagyokat, nőket és férfiakat egyaránt szívesen látnak és várnak ezen a kora tavaszi péntek délutánon! (Kedvcsinálóért kattints ide.)

 

Mi ennek az oldalnak a célja?

A weboldalon elérhető tartalmakkal a helyi alkalmak megszervezéséhez kívánunk segítséget nyújtani, valamint a látogatók számára információt adni az aktuális Világimanap programjáról. Ehhez támpontot adnak a tematikailag elkülönített információs „dobozok”.

Hírek rovatunkban pedig további, naprakész információkat osztunk meg a Világimanaphoz kapcsolódóan!

 

 

Találkozzunk március első péntekén!

 

Adományok

 

"Mert ahogyan a test halott a lélek nélkül, ugyanúgy a hit is halott cselekedetek nélkül."  (Jakab 2:26)

 2018-ban: Gyülekezeti öko-gazdálkodási és felzárkoztató program támogatása

A 2018. évi Világimanap alkalmával Magyarországon összegyűlt adományokkal a nyírteleki Filadelfia Evangélikus Egyházközség hátrányos helyzetűeket segítő öko-gazdálkodási projektjéhez járulunk hozzá.

 

A Filadelfia Evangélikus Egyházközség 25 éve működik Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északkeleti részében.

Kezdetektől fogva fontosnak tartotta a hátrányos helyzetűek, és a fiatalok közötti szolgálatot. Missziói vezérelvük, hogy a Diakóniai munka Evangelizáció nélkül, az Evangelizáció Diakóniai munka nélkül egyaránt szeretetlenség. Ezért a megtért, megújult életű és gondolkodású emberek megélhetésének segítéséről is gondoskodniuk kellett.

Nyírteleken a szociális alapszolgáltatások segítségével komplex felzárkózási programot állítottak össze. A képzettség és motiváció hiányával küzdő emberek számára foglalkoztatást is indítottak, kezdetben kertészeti szántóföldi munkával később egyre inkább az öko termesztés alkalmazásával és népszerűsítésével.

Jelenleg a Mintakert programban 1000 m²-es fólia sátorban hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatásával végzi munkáját. Újtipusú szolgálatként a háztáji gazdaságokban segíti a vegyszer és mesterséges tápanyag pótlás nélküli ökológiai gazdálkodást.

 Projekt részleteiről további információk:

Győrfi Mihály lelkésztől kérhetőek, http://church.lutheran.hu/nyirszolos

A Világimanapi adományokat a következő számlákra várjuk:

Számlatulajdonos neve: Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
Számlaszám: 13597539-12302010-00031854
Közlemény: „2018 Világimanapi persely"

Külföldről való utalás esetén:

Számlatulajdonos neve: Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
Számlaszám: 13597539-12302010-00031854
IBAN: HU74135975391230201000031854
Bank neve: KDB Bank (Magyarország Zrt.)
SWIFT code 1: KODBHUHB
SWIFT code 2: COBADEFF (Euro)
Bank címe: H-1054, Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 42-46., Hungary
Kérjük a megjegyzés rovatban feltüntetni: „2018 Világimanapi persely”
 

Események

Világimanap 2019 - Szlovénia   Még 41 nap az alkalomig!